onsdag 18. februar 2009

Portrettfoto

Her har jeg valgt å legge bildet i svart/hvit, samt hvisket fram øyner, munn og litt på håret. Bildet har et varmt å stemningsfullt lys.

Portrettfoto

I dag lærte vi å ta portrett bilder der vi skulle være oppmerksom på lyssettingen. Vi brukte klasserommet som utgangspunkt og stillet modellene foran en hvit bakgrunn. Taklyset ble skrudd av slik at alt av dagslys ble utnyttet. Vi brukte et hvitt art som reflektor får å frem konturer og særpreg i ansiktene deres, samtidig som lyset ble behagelig og varmt. Etter at bilde var tatt, retusjerte jeg bildet litt på photoshop. Jeg gjorde fotoet om til svart/hvit og brukte "blur" får å en litt mer diffus bakgrunn. Når bakgrunnen var klar hvisket jeg frem øynene og tennene slik at klarheten og glimtet i øye skulle komme godt frem.

mandag 16. februar 2009

Ferdig HDR

Ferdig HDR med mest fargevalører i svart/hvit, samt kontraster fra lys til mørk.

torsdag 12. februar 2009

HDR-High dynamic Range

Oppgaven vi fikk var å lære om HDR, "High Dynamic Range". HDR går ut på å ta tre bilder med samme motiv og perspektiv, det eneste som skulle være forskjellig var at det ene bilde skulle bli tatt med kort lukkertid, det mellomste med normal lukkertid og det siste med lang lukkertid. Vi la inn bildene i photomix pro der programmet smeltet de tre bildene over i hverandre slik at fotoet fikk mest mulig kontraster og fargevalører. Når dette var gjort var resten opp til hver enkel, der vi kunne justere lyset, kontraster, dybdeskarphet, fargene og mye mer. En sammensmelting av tre bilder med ulike nyanser skaper et HDR foto.

onsdag 11. februar 2009

Vann i bevegelse - Lukker og blender

Kort lukkertid. Lukkertiden i bilde er 1/125, og blenderåpningen f 5.0.
Kort lukkertid. Lukkertiden i bilde er 1/125, og blenderåpningen er f 5.6. Fotoet er tatt med blits.
Lang lukkertid. Lukkertiden i bilde er 2 sekunder, og blenderåpningen f 36.0.
Lang lukkertid. Lukkertiden i bildet er 1/10, og blenderåpningen er f 11.0

Lang lukkertid vil si at linsen fylles med lys slik at fotoet blir veldig lyst, og kan hende at bildet også blir helt hvitt. Når vi bruker lang lukkertid får vi med oss bevegelsen i vannet( eventuelt andre objekter).
Kort lukkertid vil si at bildet blir fryst. Her han det hende at bilde blir veldig mørkt på grunn av den lille tiden linsen er åpen. Det som er morsomt med kort lukkertid er at vi kan for eksempel fryse vann dråpene, eller snøfnygg.

Kort og lang lukkertid

Kort lukker tid. Lukkertiden på bilde er 1/2 og blenderåpningen er f 20.0. Fotoet er tatt med blits.
Lang lukkertid. Lukkertiden på bilde er 1.3 og blenderåpning er f 20.0. Fotoet er tatt med blits.

Bildene er tatt med Canon EOS 400D. Vi tok bilde av en krukke med vann i fra vasken. Poenget med bildene var at vi skulle se forskjellen på lang og kort lukker-tid. Det er også brukt blits på disse bildene.